Vendégváró sütemény ahogy én készítem.
- Hozzávalók .
- Piskóta tésztához .
- 10 db , tojás
- 8 kanál porcukor
- 2 evőkanál étolaj
- 2 db ,sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaó
- 4 evőkanál savanykás lekvár
- 5 db ,tojásból ,4 evőkanál cukor ,1 sütőpor , 5 evőkanál liszt , 1 evőkanál étolajból sárga piskótát sütök .
- 5 db tojásból ,3 evőkanál liszt , 1 evőkanál étolaj ,2 evőkanál holland kakaó, 4 evőkanál ,porcukor 1, evőkanál étolaj ,1,sütőporral barna piskótát sütök .Míg hűl a tészta elkészítem a krémet .
- Hozzávalók a krémhez .
- 30 dk, ráma
- 20 dk ,porcukor
- 2 db citrom kifacsart leve
- 2 dl , tej
- 2 evőkanál liszt ,
Lisztet kikeverem a tejjel sűrű besamelt főzök , kihűtöm .
rámát ,porcukorral ,citrom kifacsart levével könnyű krémmé verem .Hozzáadom a kihűlt besamelt ezzel már nem kell sokáig verni ne , hogy ki ikrásodjon a krém .
Barna piskótát hosszába félbe vágom , megkenem a lapot vékonyan lekvárral , majd fele citromos krémet egyenletesen rákenem . Sárga piskótát krémre teszem picit lenyomkodom ,és a másik fele krémet szintén egyenletesen rásimítom , barna piskóta alját 2 evőkanál lekvárral megkenem a lekváros felét teszem a krémre .
- Máz elkészítése .
- 1db ,tojásfehérjét 7 dk kristálycukorral , 2 evőkanál vízzel , 1 evőkanál , citrom levével gőz felett felverem .
Mikor már fényes ,kemény és könnyű megáll a habverőn ezzel kész . Bevonom a süteményt ,megszórhatjuk színes cukorkával , vagy olvasztott csokit csepegtetünk rá ,de ez el is maradhat .Igen finom kiadós sütemény .