Ani konyhája

Ani konyhája

Zala felvágott

2021. január 08. - Ani konyhája

Zala felvágott ,sonkaprésben készítve.
1 kg mennyiséghez 
- 50 dk sertéscomb 
- 20 dk zsírszalonna 
- 15 dk marhacomb 
-1,2 dl jeges víz
Elkészítés :
Sertéscomból 20 dk nagyobb vékony csíkokra szeljük .
Többi alapanyagokat kis lyukú tárcsán ledaráljuk .
Fűszerek :
- fél dk fehér bors 
- fél dk szerecsendió
- fokhagyma ízlés szerint 
- 1 teáskanál porcukor 
- 2 dk pácsó 
Darált alapanyagokat , só hozzáadása nélkül a jeges vízzel krémesre turmixoljuk , hozzáadjuk a hússzeleteket ,sózzuk  , jól összedolgozzuk a práddal.
Előre beáztatott műbélbe töltjük ,sonkaprésbe rakjuk , 10 órára a hűttőbe tesszük .
Magas falú fazékba helyezve , víz a csavarjáig érve 75 -78 fokos vízbe kifőzzük ez kb 3 óra , belső maghő ha eléri a 73 - fokot prés tetejét lecsavarva hűtjük ki .
Teljes hűlés után szépen szeletelhető . 
Hűtő szekrénybe tárolva egy hétig eláll , szeletelve vákumozva fagyasztható is .

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3616377750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GÁBOR R 2022.10.25. 15:39:15

pácsó helyett mit lehet használni
süti beállítások módosítása