Zala felvágott ,sonkaprésben készítve.
1 kg mennyiséghez
- 50 dk sertéscomb
- 20 dk zsírszalonna
- 15 dk marhacomb
-1,2 dl jeges víz
Elkészítés :
Sertéscomból 20 dk nagyobb vékony csíkokra szeljük .
Többi alapanyagokat kis lyukú tárcsán ledaráljuk .
Fűszerek :
- fél dk fehér bors
- fél dk szerecsendió
- fokhagyma ízlés szerint
- 1 teáskanál porcukor
- 2 dk pácsó
Darált alapanyagokat , só hozzáadása nélkül a jeges vízzel krémesre turmixoljuk , hozzáadjuk a hússzeleteket ,sózzuk , jól összedolgozzuk a práddal.
Előre beáztatott műbélbe töltjük ,sonkaprésbe rakjuk , 10 órára a hűttőbe tesszük .
Magas falú fazékba helyezve , víz a csavarjáig érve 75 -78 fokos vízbe kifőzzük ez kb 3 óra , belső maghő ha eléri a 73 - fokot prés tetejét lecsavarva hűtjük ki .
Teljes hűlés után szépen szeletelhető .
Hűtő szekrénybe tárolva egy hétig eláll , szeletelve vákumozva fagyasztható is .