Hozzávalók :
- 70 dk sertés apró hús ,
- 15 dkg zsírszalonna
- 10 dkg marhahús pépesítéshez + 5 dkg zsírszalonna
- Fél dl jégkása
Fűszerek :
- Só
- Kardamom
- Gyömbér
- Fehér bors
- Mustár
- Foghagyma por
- Porcukor
Elkészítés :
10 dkg marhahús , 5 dkg zsírszalonna kivételével a leírtakat daráltam ,
Fűszereztem ízlésem szerint ,
10 dkg marhahúst külön daráltam az 5 dkg zsírszalonnával jégkása hozzáadásával péppé turmixoltam .
Bekevertem a masszába , 1 órát hagytam , hogy ízek összeérjenek .
Disznósajt műbélbe töltöttem mind két végét kötöttem így a lé nem tud kifolyni , 3 órát főztem 80 - 85 fokos vízben, présbe hagytam kihűlni .
Késsel , géppel vékonyan szeletelhető ( soha többet bolti löncsöt