Ani konyhája

Ani konyhája

Farsangi szalagos fánk

2020. január 26. - Ani konyhája

83360715_1097295277107435_7572281471767937024_o.jpgFarsangi szalagos fánk . 
Hozzávalók , 
- 80 dkg finom liszt 
- 5 dkg élesztő 
- 5 dkg zsír ( vagy vaj ) 
- 1 evőkanál citrom kifacsart leve
- 2 evőkanál rum 
- 5 db tojássárgája 
- 8 dkg porcukor 
- 2 dl tej az élesztő felfuttatásához + 2 dl dagasztáshoz 
- 1l étolaj sütéshez 
Elkészítés - 
2 dl tejet 1 teáskanál cukorral langyosítunk ,belemorzsoljuk az élesztőt ,2 evőkanál lisztel elkeverjük , letakarva 15 percig pihentetjük , arra jól felfut a kovász . 
tojássárgákat  cukorral citromlével zsírral ( vagy vajjal ) rummal robottal jól kikeverjük .
Lisztet keverőtálba szitáljuk , hozzáadjuk a kikevert tojást  felfuttatott élesztős kovászt ,langyos tej hozzáadásával hólyagosra dagasszuk .
Meleg helyen 2 szeresére kelesszük , deszkát lisztezzük tésztát hüvelykujjnyi vastagságra nyújtjuk . 
Fánk szaggatóval kiszaggatjuk , maradékot összegyúrjuk újra kelesszük .
Ruhával letakarjuk a kiszaggatott fánkokat , duplájára kelesszük ,15 -20 perc .
Egy liter étolajat magas falú lábosba felmelegítünk ( megjegyzem az olaj meleg legyen de ne túl forró , mert akkor egyszerre megsül a külseje nem lesz ideje az olajban kelni ) 
fánkok felső felét hüvelykujjunkkal benyomjuk az legyen alul a sütésnél , fedőt lábosra tesszük és sütjük kb 2 perc  , másik felét fedő nélkül sütjük . 
Szalvétára szedjük , picit hűl utána porcukrozzuk , mélyedésekbe ízes lekvárt , pudingot , csokit töltünk ,ízlésünk kívánságunk szerint .






A bejegyzés trackback címe:

https://anikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9715428868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása