Kaszinótojás.
- hozzávalók ,
-10 db tojáshoz ,
- 5 db főt tojás ,
- 3 db közepes burgonya ,
- 5 dk , vaj ,
- 1 evőkanál tejföl ,
- 1 csapott evőkanál mustár , ugyanannyi majonéz ,
- só , bors , szerecsendió , majoránna , ízlés szerinti mennyiség ,
- Elkészítés .
- tojásokat keményre főzöm , hosszába ketté vágom , sárgáját keverőtálba teszem , burgonyát megfőzöm majd a sárgájához adom még melegen a vajjal együtt . Fűszerezem a fentebb leírtakkal ízlés szerint , villával kanállal jól összedolgozom ,( géppel keverni tilos mert ragacsosan összeáll )
Félbevágott tojásokat megtöltöm vele , franciasaláta ágyra rakom .
Elkészítem tetejére az öntetet.
- Öntet ,
- 1 teáskanál zselatint fél dl vízben felforralok , tűzről levéve 1 teáskanál vajat , 1 evőkanál majonézt , 1 evőkanál tejfölt , teáskanál citrom kifacsart levével simára keverem , hagyom picit dermedni , majd a tojásokra kanalazom , hűtőbe teszem fél órára .