Ani konyhája

Ani konyhája

GYROS PITÁBAN

2019. november 25. - Ani konyhája

Gyros pitában.
Finom pita receptem .
5 db hoz ,
40 dk finomliszt ,
3 dk élesztő ,
1 késhegynyi sütőpor
1 csapott mokkáskanál só
1csapott teáskanál cukor ,
Langyosvíz .
Elkészítés .
Élesztőt 2 dl langyos vizben morzsolom , hozáadom a leirt alapanyagokat ( ha szükseges még vizet , jól kidagasztom , tészta állaga kalácsnál keményebb legyen , keverőtálra nejlont húzok ( gyorsabban kel )
30 percig kelesztem lisztezett deszkára borítom átgyúrom 5 részre osztom , kör alakba kisodrom kb 4 - 5 mm vastagra .
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom 20 percig pihentetem ,
Sütőt 190 fokra előmelegítem 8 - 10 perc alatt felhólyagzik mint a labda ezzel kész a pita ,
Még melegen étolajjal kalácskenővel átkenem mind két oldalát ( nem muszáj de én szokom ) nem repedezik ki töltéskor .
Gyros hús , lehet bármilyen húsból elkészíteni , általában csirkemell , vagy pulykamellből készítem ,
Húsokat vékony csíkokra szeletelem , fűszerezem , só, bors , borsikafű , fokhagyma , csili , bazsalikom étolajba pácolom fél órát és pirosra grillezem , vegyes salátát készítek , csilis kethcupal szeretem .

A bejegyzés trackback címe:

https://anikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3915324236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása