Ani konyhája

Ani konyhája

Kanászpecsenye

2019. március 28. - Ani konyhája

Kanászpecsenye ahogy én készítem .
Hozzávalók , 2 személyre 
- 4 szelet karaj ( vagy tarja ) 
-25 dk sertésmáj
-1 jó fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma  
- 3 evőkanál zsír  
- bors 
- borsikafű
- kakukkfű 
- majoránna
- csemege pirospaprika + csípős 
- só 
- Elkészítés :
- vöröshagymát felaprítom , 2 kanál zsiradékon puhára dinsztelem ,hússzeleteket kicsit klopfolom nem kell túl vékonyra . Hagymára rakom lapáttal lenyomkodom ne ,hogy felpenderedjenek a hússzeletek ,mind két oldalát fehéredésig sütöm ez után teszek hozzá 1 dl vizet  amivel fedő alatt  puhára párolom .Fűszerezem a fentebb leírt fűszerekkel ,só kivételével  fedőt leveszem és zsírjáig lesütöm , félre húzom kéz melegre hűtöm ,ha jó szaftos tunkolósra szeretnénk készíteni akkor még 1 evőkanál zsírt adunk hozzá . Hozzáadom a vékonyra felcsíkozott májat és takarékon fedő alatt kb , 5 -6 per alatt a máj megpuhul , tálaláskor sózzuk .
Nagyon finom kenyérrel is ,én sült krumplival szeretem tálalni .

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5414721135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása