Kanászpecsenye ahogy én készítem .
Hozzávalók , 2 személyre
- 4 szelet karaj ( vagy tarja )
-25 dk sertésmáj
-1 jó fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál zsír
- bors
- borsikafű
- kakukkfű
- majoránna
- csemege pirospaprika + csípős
- só
- Elkészítés :
- vöröshagymát felaprítom , 2 kanál zsiradékon puhára dinsztelem ,hússzeleteket kicsit klopfolom nem kell túl vékonyra . Hagymára rakom lapáttal lenyomkodom ne ,hogy felpenderedjenek a hússzeletek ,mind két oldalát fehéredésig sütöm ez után teszek hozzá 1 dl vizet amivel fedő alatt puhára párolom .Fűszerezem a fentebb leírt fűszerekkel ,só kivételével fedőt leveszem és zsírjáig lesütöm , félre húzom kéz melegre hűtöm ,ha jó szaftos tunkolósra szeretnénk készíteni akkor még 1 evőkanál zsírt adunk hozzá . Hozzáadom a vékonyra felcsíkozott májat és takarékon fedő alatt kb , 5 -6 per alatt a máj megpuhul , tálaláskor sózzuk .
Nagyon finom kenyérrel is ,én sült krumplival szeretem tálalni .