Ani konyhája

Ani konyhája

Sajtos csirkemell sonkás felvágott , sonkaprésben készítve .

2020. június 24. - Ani konyhája

Sajtos csirkemell sonkás felvágott . 
Hozzávalók 1 kgm  mennyiséghez . 
- 70 dk csirkemell filé  
- 10 dk zsírszalonna 
- 15 dk kemény sajt 
- 1 dl jégkása  
Fűszerek .
- 1 jó evőkanál asztali só 
- 2 teáskanál fehér bors 
- 1 teáskanál  szerecsendió 
- 1 teáskanál gyömbér 
- 1 csapott mokkáskanál kardamom 
- 1 teáskanál porcukor 
Elkészítés :
-  30 dk zsírszalonnát , 30 dk csirkemellet   ledaráljuk  . 1 dl jégkásával péppé turmixoljuk .
Meghagyott csirkemellet sajtot nagyobb csíkokra szeleteljük ,péphez keverjük . Fűszerezzük a fentebb leírt fűszerekkel , összedolgozzuk vele , hüttőbe 1 órát pihentetjük , hogy ízek összeérjenek .
Disznósajt műbelet hideg vízbe áztatjuk , egyik végét bekötjük , légmentesen szorosan betöltjük , ezt a végét is kötjük . Sonkaprésbe rakjuk , fazékba annyi vizet   melegítünk , hogy a prés csavarjáig érjen .
3 óráig 70 fokos vízben kifőzni ( arra ügyelni kell , hogy a víz ne legyen melegebb ) 
Présbe hagyjuk teljes kihűlésig , géppel ,késsel szépen szeletelhető , nem száraz . 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5815913420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása