Ani konyhája

Ani konyhája

Töltött oldalas

2019. március 25. - Ani konyhája

Finom töltött oldalas.
Hozzávalók
- 1 szép vastag csontos oldalas                                           
- 2 -3 db zsemlye 
- 2 -3 db főtt tojás 
- 2 db nyers tojás
-1 csokor petrezselyem zöldje (aprítva )
- 2 gerezd zúzott fokhagyma  
- majoránna ízlés szerint
- só  
- bors  
- Elkészítés ,
- Oldalast sózom  borsozom  fokhagymával bedörzsölöm   , hagyom fél órát állni , hegyes késsel a vastag hús felett csontnál felszúrom ,kést szépen tolom mindig beljebb  szélesítve is a nyílást is .
Zsemlyéket vízben picit beáztatom , nem kell túlságosan szétnyomkodni ,könnyebb tölteni ha darabosabb , tojásokat felverem mint a rántottához és a zsemlyékbe keverem ( nem kézzel kanállal épp csak beleforgatom . 
Főtt tojásokat nagyobb darabokban aprítom ( látványosabb a töltelékben ) és a többi leírtak hozzávalóit is a masszába forgatom .Megtöltöm az oldalast ,tepsit kizsírozom fél dl vizet öntök bele ,húst beleteszem alufóliával befedem és közepes hőmérsékleten 1 órát sütöm , majd fóliát eltávolítom és magasabb hőmérsékleten pirosra sütöm .
Igen finom melegen ,hidegen egyaránt .
Megjegyzem mással is lehet tölteni én ezt a tölteléket szeretem a legjobban .

A bejegyzés trackback címe:

https://anikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8714714805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása