Finom töltött oldalas.
Hozzávalók
- 1 szép vastag csontos oldalas
- 2 -3 db zsemlye
- 2 -3 db főtt tojás
- 2 db nyers tojás
-1 csokor petrezselyem zöldje (aprítva )
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- majoránna ízlés szerint
- só
- bors
- Elkészítés ,
- Oldalast sózom borsozom fokhagymával bedörzsölöm , hagyom fél órát állni , hegyes késsel a vastag hús felett csontnál felszúrom ,kést szépen tolom mindig beljebb szélesítve is a nyílást is .
Zsemlyéket vízben picit beáztatom , nem kell túlságosan szétnyomkodni ,könnyebb tölteni ha darabosabb , tojásokat felverem mint a rántottához és a zsemlyékbe keverem ( nem kézzel kanállal épp csak beleforgatom .
Főtt tojásokat nagyobb darabokban aprítom ( látványosabb a töltelékben ) és a többi leírtak hozzávalóit is a masszába forgatom .Megtöltöm az oldalast ,tepsit kizsírozom fél dl vizet öntök bele ,húst beleteszem alufóliával befedem és közepes hőmérsékleten 1 órát sütöm , majd fóliát eltávolítom és magasabb hőmérsékleten pirosra sütöm .
Igen finom melegen ,hidegen egyaránt .
Megjegyzem mással is lehet tölteni én ezt a tölteléket szeretem a legjobban .